maanantai 20. toukokuuta 2013

Haaste: viikon menu.

Sain tuossa kuukausi sitten Ninniltä viikon menu-haasteen, jonka toteutin sitten viime viikolla. Hieman venyi tämä toteutus, kun oli se Espanjan reissu ja sairastelu välissä. Yhdellä viikolla aloitin kyllä jo, mutta taisin unohtaa koko jutun ekan päivän jälkeen.. Tällä kertaa muistin kuvata melkein joka päivä!

Tässä vielä "säännöt":
  • kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
  • jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu :-)
  • 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin “Viikon vinkki”
  • kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
  • laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu

Otin tavaksi kuvata aina lounaan, vaikka syön toki myös toisen lämpimän ruuan päivän aikana. Ja siis, tästä tuli nyt enemmänkin sellainen tätä söin-haaste, sillä aika vähiin jäi ne päivät kun ihan oikeasti tein itse sen ruuan.. Kyllä, oon aika laiska ruuanlaittaja.

Maanantaina lounaaksi kelpasi maksis raejuustolla ja jälkkäriksi patukan jämät.

Tiistaina hain työpaikan vierestä Mäkkäristä ruishampparin salaatilla.
Itseasiassa tein maanantai-iltana ruokaa tiistaille, mutta kävi silleen kummasti, että siitä tuli niin pahaa etten voinut syödä sitä. Paistoin kanat ja kun aioin lisätä sinne ruokakermaa, tajusin, ettei sitä olekaan jääkaapissa. Löysin sitten jonkun valmiskastikkeen kaapista ja sotkin kanojen kanssa - ei olisi kannattanut. Mulle ruoka ei uponnut, perheen toiselle osapuolelle kyllä. Hyvä syy syödä seuraavana päivänä ruishampparia ;). Mäkkärin palvelua tulee käytettyä ehkä kerran parissa kuukaudessa, joten vähän hassua, että se päivä osui juuri tälle viikolle :).

Keskiviikkona söin jauhelihakastiketta ja täysjyvänuudelia + salaattia.
Torstaina kävin ekaa kertaa Hullun Poron luonaalla ja oli kyllä aika huippu. Tässä salaattilautanen parilla pikkumakkaralla..

Ja oikeaksi ruuaksi pestokanaa, kasvisgratiinia, perunamuussia ja pari pikkumakkaraa.

Torstai-iltana kokkailin sitten kanaa vähän paremmalla onnella, ja tätä söin töissä perjantaina ja lauantaina:


Kyseessä siis maailman helpoin kanakastike: maustamatonta kanaa, ananasta, ruokakermaa, tulista currytahnaa, pippuria ja riisiä. Nam!

Sunnuntaihin ei varsinaisesti kuulunut lounasta, kun treenit venähtivät lounasajan ohi. Illalla tuli kyllä pari ihan kunnon ruokaa vielä syötyä, joista pienempi setti piti sisällään pihvin, salaattia ja uunivihanneksia:


Ja se jälkiruoka eli viikon vinkki:

Cocovi trailmix. Kerrankin työpaikan pöydällä tarjolla muuta kuin pullaa tai keksiä :D.
On ainakin helppo, pussi auki ja sisältöä suuhun. Trailmix pitää siis sisällään mm. goji-marjoja, mulberin-marjoja ja kaakaonibsejä. Joten jos kaipaa terveellistä jälkkäriä tai naposteltavaa niin tää on helppoakin helpompi.

Mä en kyllä nyt haasta enää tähän ketään, sillä melkein kaikki on varmaan tehny tän. Mut jos sinä siellä et oo tehny, tee ole hyvä ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti