sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vantaan sprintti 7.6.

Nyt on kisakausi korkattu triathlonin merkeissä, kun eilen kisailtiin Vantaalla. Tarjolla oli sprintti- ja perusmatkaa lyhyempien kuntomatkojen lisäksi ja itse osallistuin peesivapaaseen sprinttikisaan. Viime kesänä kyseinen sarja ammotti tyhjyyttään (starttaajia taisi olla lisäkseni yksi tai kaksi), mutta tänä vuonna tämäkin sarja keräsi jo kivan määrän osallistujia ja tiedossa oli ihan oikea kisa, kun samoja tyttöjä oli viivalla kuin ensi viikonloppuna Sääksin SM-kisoissa.

Viikolla vanha tuttu kisajännitys saapui mieleen ja vaikka se ei jatkuvasti kivalta tunnukkaan, niin koitin myös nauttia kisaviikon fiiliksestä ja siitä, että vihdoin kausi pääsee alkamaan. On tässä kesässä vaan niin oma fiiliksensä, kun tavallaan kaikki talven aikana tehty työ alkaa toivottavasti näkyä ja viikot menevät kisojen ehdoilla - niihin valmistautuessa ja niistä palautuessa.

Kisapaikkana oli eilen tosiaan jo tuttu Kuusijärven ympäristö. Alue oli samanlainen kuin aiemminkin, ja kaikki toimi niinkuin pitääkin. Kisat ovat hyvin järjestetty, eikä aikaa mene "hukkaan", kun kaikki löytyi läheltä ja tarvittava tieto oli hyvin saatavilla.


Vaihtopaikan laittamisen, infon ja muun hälinän jälkeen saikin jo kiskoa märkäpuvun päälle ja mennä verraamaan. Olo tuntui ihan hyvältä, mitä nyt edelleen vähän jännitti ;). Uinti starttasi ihan hyvin liikkeelle, mutta jouduin juuri sopivasti hakkaukseen (on näköjään mahdollista vaikka meitä ei monia kymmeniä yhtäaikaa starttannutkaan!) ja luulin, että sen hakkauksen takia vauhti katosi ja tipahdin porukasta. Tavoitteena oli siis pystyä uimaan suunnilleen samaa vauhtia kuin meidän sarjan kärki, edelle katosivat jo Parviaisen "supersiskot", jotka kisasivat nuorempien sarjoissa. Hakkauksesta selvittytäni kiihdytin hieman vauhtia ja vaikka tässä vaiheessa luulin, että valtaosa muista on jo mennyt, niin onnekseni näin ei ihan ollutkaan.. Nousin vedestä toisena n.20 sekuntia yleisen kärkeä perässä ja mun takaa läheltä nousi sitten meitä monia lisää.


Nopeasta vaihdosta huolimatta en ihan kerennyt Väisäsen Katjan mukaan pyörällä, vaan sain tuutata pari kilsaa aika kovaa, että sain ajettua Katjan kiinni. Eka kierros ajettiin sitten kahdestaan, ja sen jälkeen lähelta takaa tulleet Suvi ja Maria K. ajoivat meidän kiinni. Tässä vaiheessa meitä olikin sitten kasassa seitsemän, kun mukana oli myös nuorempien sarjalaisten tyttöjä. Ekan kierroksen (kolme yhteensä ajettiin) jälkeen ajaminen menikin ihan kyttäilyksi. Melkein kaksi kierrosta ajettiin sitten lähes lenkkivauhtia... Takaa oli tulossa kovat juoksijat Maria S. ja Pauliina, mutta onneksi he eivät vielä pyörällä meitä kiinni saaneet hengailusta huolimatta.


Vaihdosta pääsin nopeasti juoksemaan ja sain oikeastaan heti jätettyä oman sarjan tytöt taakse. Juoksu kulki ihan kivasti ja vauhtia sai pidettyä yllä rankahkosta reitistä huolimatta. Juoksu oli kahtena kierroksena (ja vähän ylipitkä, kuten viime vuonnakin) ja tiesin jo etukäteen, että toka kierros on varmasti ensimmäistä vaikeampi, kun reippaita juoksukilsoja on takana hyvin lyhyissä pätkissä. Niinhän se menikin, mutta onneksi ihan totaalista floppausta ei tullut ja Söderströmin Mariakin sain mut kiinni vasta  n.1,5km ennen maalia. Hetken olinkin jo ehtinyt odotella :D. Muita takaa ei sitten onneksi tullutkaan ja juoksin maaliin meidän sarjan toisena.


Olipahan taas kiva kisata ja vielä huipumpaa oli se, että heti kauden alkuun saatiin oikeasti kisa aikaiseksi ja tuloskin oli vielä mieleinen! Omasta kisasta jäi hyvä fiilis, vaikka ihan terävimmillään ei kunto vielä ole. Uinti kulki kivasti ja onneksi parantunut allasvauhti taitaa edes osittain nyt siirtyä myös avoveteen. Tänä vuonna avovesikauden aloittaminen ei ole ollut hurjaa takkuamista, vaan olo järvessä on ollut paljon tutumpi ja varmempi heti kevään ekasta uinnista lähtien. Siitepölykin kun on alkanut poistua niin henki vaikuttaisi kulkevan myös järvessä! Pyöräily taas ei tuntunut kovinkaan vahvalta ja se olikin oman fiiliksen osalta varmaan huonointa tekemistä eilen. Juoksu kulki olosuhteisiin nähden hyvin ja on kiva päästä ensi viikonloppuna juoksemaan hitusen nopeammalle reitille.

Tulokset löytyvät täältä: http://www.championchip.fi/tulospalvelu/bcb6bb9a-f3ef-4283-8b41-546371280a00/Naiset+Yleinen+Peesivapaa.

2 kommenttia: