lauantai 14. kesäkuuta 2014

SM-sprintti.

Tänään kisattiin Sääksissä Nurmijärvellä sprinttimatkan SM-mitalitaistot. Naisten yleisen sarjan viivalla oli paljon samoja tyttöjä kuin viime viikonloppuna Vantaalla ja vielä muutamat siihen lisäksi. Tavoitteeksi asetettiin mitali, joka edellisen viikonlopun menon perusteella oli mahdollinen, mutta ilmaiseksi se ei tosiaankaan ollut tulossa.


Viikolla jo katselin kauhulla säätiedotusta, joka lupaili kesäisen kylmää keliä ja sadettakin jossain vaiheessa. Sateen uhka onneksi poistui, mutta kova tuuli ja kylmä kyllä oli! Oltiin paikalla jo hyvissä ajoin ja ehdin verrata hieman pyörällä ennen vaihtopaikan laittamista. Kerrankin tuntui myös ihanalta vetää märkkäri päälle, kun se lämmittää niin mukavasti. Sopivasti ehdin käydä tekemässä uintiverran, kun ilmoitettiin, että meidän startti viivästyykin 20min. Onneksi ekstra-aika meni nopeasti ja märkkäriin ja takkiin kääriytyneenä ei sitten hurjasti enää palellut.


Uinti lähti liikkeelle hyvin ja pysyin kärkiporukan mukana. Takasuoralla oli pieniä suunnistusvaikeuksia, mutta en onneksi tipahtanut joukosta, vaikka aikalailla limiteillä uin. Uintiaika ei ollut kuin n.10s parempi kuin viime viikonloppuna, mutta luulen, että todellisuudessa uin kyllä aika paljon reippaammin kuin silloin. Jokatapauksessa meitä nousi peräkanaa viisi naista, minä porukan hännillä. Vaihdosta en ehtinyt Kaisan ja Katjan matkaan, vaan aloitettiin pyöräosuus kaksin Miran kanssa. Pian meitä olikin sitten kasassa neljä, kun Suvi ja Antonia ajoivat meidät kiinni.

Sillä porukalla matka eteni kivasti, kiitokset vaan tytöille vetoavusta! Mira harmittavasti vain tipahti jossain vaiheessa kyydistä, joten vaihtoon ajettiin kolmistaan. Omat pyöräjalat eivät taaskaan olleet kyllä hyvää nähneetkään - taidan ottaa ohjelmaan taas uinti-pyörä-treenit. Keväällä ajetussa temmossa sain jo ajettua ihan hyvin ja tehoja itsestäni irti, mutta samanlaista fiilistä ei ole triathlonkisoissa näkynyt.

Juoksuvaihdossa kesti ikuisuuden, kun en meinannut saada lenkkareita jalkaan tunnottomien varpaiden takia. Juoksu lähti normaalia kankeammin liikkeelle ja kesti hetken, että juoksu ylipäätään alkoi kulkea (eli varpaat lämpesi). Yleensä kisoissa musta on kaikkein kivointa juosta ekat pari kilsaa, mutta tänään ne olivat ehdottomasti vasta viimeiset pari :D. Oman pyöräporukan tytöt onnistuin jättämään taakse, joten suurimmaksi haasteeksi tuli pitää Söderströmin Maria takana. Eroa oli onneksi kertynyt sen verran, että loppukiriäkään ei tarvittu ;). Katjaa saavutin koko ajan hiljalleen, mutta matkaa olisi tarvittu muutamat kilometrit lisää, jotta olisin voinut saada hänet kiinni. Maaliin juoksin siis tyytyväisenä SM-pronssimitalistina!


Kuvasaalis kisoista jäi vähän laihaksi erinäisistä syistä, mutta muutama otos kuvituksena kuitenkin. Mukava triathlonpäivä on siis jälleen takana, seuraavaksi katse suunnataan hieman pidemmälle matkalle ja parin viikon päästä kisattavaan Vierumäen kisaan!

Tulokset löytyvät täältä: http://www.championchip.fi/tulospalvelu/8ce478a2-35e0-4142-a71a-813680a307ed/SM-pikamatka+NYL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti