keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Väliviikolta Vierulle.

Juhannus on nyt vietetty ja väliviikonlopun jälkeen nyt lauantaina palataan taas kilpailuiden pariin Vierumäellä. Vaikka nyt ajatus on jo tiiviisti menossa kisaa kohti, niin palataan vielä hetkeksi takaisin Sääksen jälkeiseen aikaan..

Palauttelin kisoista pari päivää (= tein töitä ja kävelytin hoitokoiraa ympäriinsä) ja muutaman kevyemmän päivän jälkeen sain tehtyä parit hyvät ja tärkeät treenit Vierumäkeä kohti. Juoksijanpolvi ei kummassakaan alkukesän kisassa ilmoitellut itsestään, joten uskalsin viime viikolla kokeilla vihdoin juosta vähän enemmän kuin 5km. Vaikka jalat ei työpäivän jälkeen hurjaan vauhtiin keskiviikkona siivittäneetkään, niin onnistunu verroineen yhteensä 7x1km tuli tehtyä. Ja mikä parasta, ilman kummempia kipuja! Lauantaina sain sitten juostua peruslenkin 8km ekan kerran kuukauteen. No, ihan ei jalat "huimasta" 15km:n viikkomäärästä tykänneet mutta täytyy välillä testailla, misä se raja kulkee ;). Ja jos jotkut siellä ruudun toisella puolella kummastelee, miksi vaivoja ei hoideta, niin hoidetaan kyllä - sen verran kun tässä vaiheessa tuntuu fiksulta. Kesän keskellä on kohtuu hankala päästä yhdenkään jalkaexpertin juttusille, eikä lääkäriin menokaan nyt auta mitään. Syksyllä tilanne on toki sitten toinen, kun kesä ja kisat ovat toivottavasti onnistuneesti takana näistä huolimatta.

Toinen erityisen hyvä treeni oli perjantaina ajettu pitkä pyörälenkki parilla työpätkällä höystettynä. Vaikka loppumatkasta alkoi jo vähän kiukuttaa matkan pituus, niin teki muuten hyvää istua siinä pyörän ennemmän kuin kohtuu normaalit pari tuntia. Vielä kun saisi sellaisen kelin, että tarkenisi lyhyissä ajella niin mielelläni useampikin pitkiä treenejä pyörän päällä tänä kesänä.

Tällä viikolla kisavalmisteluihin on kuulunut viileä avovesiuinti kylmään veteen totuttautuen ja mikä mukavinta, lainapyörän testilenkki! Sain tosiaan hienon pikku-Shivin lauantaiksi lainaa, jotta ei tarvitse antaa kaluston puolesta muille suoraan tasoitusta. Nyt voin syyttää vain omia jalkoja, jos pyörä ei kulje, sillä pikku-Shiv kyllä menee jos kuski käskee :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti