lauantai 28. kesäkuuta 2014

Finntriathlon Vierumäki.

Tänään kisattiin ensimmäistä kertaa Vierumäellä ja matkana oli täysmatkan oikea 1/4 osamatka eli 950m - 45km - 10.5km. Pyörä tosin oli vähän pidempi, mutta samapa se.

Oma kisa meni sinänsä aikalailla ennakko-odotusten mukaisesti, mutta aika vaihtelevaa menoa oli matkanteko tänään. 

Uinti lähti liikkeelle ihan super-takkuisesti, join varmaan pullollisen vettä järvestä, happi ei kulkenut ja ehdin jopa miettiä että voisinko jo vaan lopettaa koko homman. Onneksi fiilis muuttui kun noin puolet uinnista oli mennyt ja uinti muuttui normaaliksi. Mikä lie syynä alun kulkemattomuuteen, ehkä hyytävä vesi (ehkä 14 asteista - max. 15) ja sen takia huono lämmittely vai joku muu.. Lopulta olisin mielelläni  jatkanut uintia vähän pidempäänkin. Edellä meni pari naista vajaan 30 sekunnin päässä ja sitä vauhtia olisin kyllä normipäivänä ilman ongelmia uinut, mutta näin tänään.

Pyörä lähti kulkemaan hyvin ja tein omalle tasolleni kyllä hyvän pyöräosuuden. Watit pysyi suht' tasaisena kaikki neljä kierrosta ja sillä tasolla, millä olin ajattelutkin pystyväni ajamaan. Jälleen kerran - yksi parhaista hankinnoista pyöräilyä ajatellen on wattimittari! Ja etenkin vielä peesikieltokisoissa. Onneksi lainapyörässäkin oli takakiekko Powertapilla varustettuna. Lainapyörä toimi moitteettomasti ja vähistä sillä ajetuista kilsoista huolimatta isompia ongelmia ei tullut. Ajoasento nyt ei ole ihan kaikkein optimaalisin, mutta sen enempää sitä ei ollut nyt parin päivän aikana järkeä säätää.


Juoksu lähti liikkeelle ihan kivasti, mutta siinä kävi just niinkuin etukäteen pelkäsinkin.. Jaksoin juosta hyvin sen ekan reilu viisi kilometriä ja toinen samanmoinen oli aikamoista tarpomista.Vähät juoksukilsat näkyy heti, kun matkaa kertyy enemmän. Ensimmäisenä väsyvät nimittäin jalat, hengityksen puolesta olisi ollut kyllä varaa juosta toinenkin kierros reippaasti. Sinänsä oli oikein hyvä, että kolmas sija oli turvattu jo juoksuun lähdettäessä ja edellä meneviä en hyvälläkään juoksulla olisi kiinni saanut, niin sainpahan rauhassa tusailla sen toisen kierroksen kimpussa liian kauan.


Kokonaisuutena päivään siis mahtui melkein kaikkea! Huonoa ja hyvää uintia, hyvää pyörää mutta muihin verrattuna vielä huonoa, hyvää ja huonoa juoksua.

Kisat oli tosi hyvin järjestetty ja on ilo kisailla hienossa ympäristössä. Reitit oli hyvät, etenkin tykkäsin pyöräreitistä joka oli tosiaan n.11km:n mittainen lenkki. Sopivan vaihteleva, mutta ei mikään överi-mäkinen. Juoksu oli kohtuu rankka ja mäkinen, mutta mun jalat tykkäsi, kun pohjana ei ollut juurikaan asfalttia.

Nyt parin kevyen päivän jälkeen saan rauhassa tehdä parin viikon treenijakson ennen Joroista. Mielessä on jo paljon hyviä ja kehittäviä settejä tahkottavaksi ja toivotaan, että niiden lisäksi jo tämän päivän kisakin veisi kuntoa taas vähän eteenpäin.

Ja tulokset löytyy täältä: http://www.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16587&RId=11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti