keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Lyhyen radan mastersmestaruudet.

Edellisestä kirjoituksesta onkin ehtinyt jo hurahtaa pari viikkoa, niin hurjaa vauhtia kevät etenee! Tuusulan kisojen jälkeen tein yhden hyvän ja määrällisesti reilun treeniviikon, ja viime viikko oli sitten kevyt viikko kisoihin valmistautuessa, kun viikonloppuna kisattiin Lappeenrannassa lyhyen radan mastersuinnin SM-kisat.

Valmistatuminen meni ihan hyvin, kilsat altaassa tippui tosi vähäisiksi ja treeneissä uitiin lyhyttä ja terävää. Uinti ainakin tuntui ihan hyvältä koko viikon, mutta muuten on hankala arvioida, millainen kisavalmistelu uintikisoihin on itselle sopivin. Ehkä sekin selviää tulevina vuosina ;).

Perjantaina lähdettiin ajoissa Lappeenrantaa kohti, sillä verra alkoi jo ennen neljää. Sain tehtyä ihan hyvän kisaverran ja sen jälkeen saikin alkaa jännittää omaa starttia. Tai oikeastaan olin jännittänyt sitä kyllä melkein koko viikon - muuten paitsi töitä tehdessä. Ensimmäisenä edessä oli mun "päämatka" näissä kisoissa eli 800m vu. Päätin, että en halua sortua ainakaan siihen, että alotan ihan liian kovaa ja hyydyn matkalle.
 


Lopulta sain uitua matkan juuri niinkuin olin suunnitellut, ekat sataset tarpeeksi rauhassa ja sitten viimeistään vikat pari sataa metriä vauhtia kiristäen, jos vain varaa on. Uinti tuntui hyvältä ja tosi äkkiä jäljellä olikin enää muutama satanen. Olevinaan kiristin vauhtia, mutta ei kai se oikeasti mihinkään kasvanut. Olin siis uinut matkan sellaista vauhtia, että ei ollut enää varaa kiristellä. Mutta onnistuin kyllä tosi hyvin siinä, etten lähtenyt alkuun riehumaan! Kerrankin vauhti on ollut tosi tasaista alusta loppuun.

Tavoitteena oli olla kolmen parhaan joukossa 800m:llä, ja lopulta olin toinen. Aikaan olin tyytyväinen, sillä olin etukäteen ajatellut, että jos menee alle 11:30 niin hyvä. Aika oli siis 11:24.67.

Lauantaiaamu alkoi sekauinti mix-viestillä 4x50m, eli kaksi naista ja kaksi miestä uivat samassa joukkueessa. Uin vikan osuuden eli vaparia ja se meni ihan hyvin. Melko pian viestin jälkeen oli oma 50m vu, jossa sain rikottua parin viikon takaisen ennätyksen. Uusi kirjataan nyt lukemiin 31.92. Ei kuulu ihan suosikkeihin tuo matka, kun en ehdi edes tajuta kun se on jo ohi. Eipä sen onneksi tarvitsekaan kuulua, sillä tri-kisoissa saa uida aika paljon enemmän eikä tää ihan oo se juttu, mihin harjoituksissa oltaisiin tähdätty. Mutta toki tätäkin parannetaan edelleen, ehkä sitten ensi syksynä.

Iltajaksossa oli lauantaina edessä 100m vu. Siinä haaveena oli alittaa 1.10 ja onnistuin, juuri ja juuri ;). Aika oli 1:09.82.

Sunnuntai lähti liikkeelle jälleen viestillä, vuorossa mix-joukkueella 4x50m vaparia. Oma osuus meni taas ihan hyvin ja saatiin viestistä pronssia. Viestin jälkeen oli vielä viikonlopun vikana starttina 200m vu. Siinä saatiinkin hyvä kisa aikaan viereisillä radoilla uineiden Ninan ja toisen tytön kans. Nopein tyttö meni ihan omaa vauhtiaan, joten me kisattiin sijoista 2-4. Ekan satasen olin vielä molempia vähän perässä, mutta sain toisella satasella ja vikalla viidelläkympillä molemmat kiinni, ja vikat metrit taisteltiin Ninan kans ;). Lopulta olin toinen ajalla 2:32.39.

Kaikki tulokset löytyvät jaksoittain täältä: http://www.livetiming.fi/results.php?cid=1799&session=1.


Huippu viikonloppu uinnin parissa on nyt onnellisesti vietetty ja monta kokemusta rikkaampana saan suunnata kesää kohti. Nyt voin hetkeksi unohtaa starttihypyt ja nopeat volttikäännökset (jotka ei kyllä mun kohdalla ole nopeita), niiden parissa voidaan jatkaa sitten kesän jälkeen. Ens talvena uidaan taas varmasti kilpaa, niin kivaa se on!

2 kommenttia: