maanantai 17. maaliskuuta 2014

Uintikisat Tuusulassa.

No nyt on kausi avattu ja ekat uintikisat kisattu, joten pitkän tauon jälkeen vuorossa olisi kisaraporttia.

Kilpailut käytiin siis lauantaina Tuusulan uimahallissa Tuusulan uimaseuran järjestämänä. Aamulla sain rauhassa tehdä kevyen aamulenkin ja syödä aamupalan pitkän kaavan mukaan, sillä kisat alkoivat vasta iltapäivällä. Ekana lajina mulla oli 50m vaparia, joka uitiin pian kisojen alettua. Kisaverra oli aikamoinen kokemus, kun miljoona isompaa ja pienempää uimaria teki samalla radalla omia juttujaan milloin mitäkin vauhtia edeten. Jollain tapaa sain kuitenkin verrattua, eikä ainakaan tuntunut, että olisin pidempääkään verraa tarvinnut. Startti tulikin sitten eteen aika pian, ja melkein samantien koko uinti oli ohi :D. Ekalla 25m:llä olin ihan varma, että olin ottanut varaslähdön ja jäin vain miettimään kaikkea turhaa. Käännöksen jälkeen muistin, että tää matka onkin aika lyhyt ja pitäisi uida täysiä. Aika oli ihan ok 32.38, mutta parempaankin pystyisin, joten nipistetään sitten Lappeenrannassa parin viikon päästä lauantain ajasta vähän pois ;).

Starttien välissä ehdin vähän syödä ja seurata kisoja, kunnes tuli taas aika alkaa verrata ja valmistautua 200m:n starttiin. Toinen startti menikin jo paremmin, ja olin heti kartalla mikä matka ja miten uida. Eka satanen meni vähän turhan kovaa, mutta ihan kivasti sain kuitenkin viimeisetkin 50m ja 25m uitia vielä reippaasti. Kovempaa en olisi päässyt, ja tein sellaisen ajan kuin nyt pystyn, niin voin kyllä olla tyytyväinen. Aika oli 2:33.30. Molemmissa lajeissa olin kolmas, joten ekat uintimitalitkin saatiin kotiin viemisiksi :). Tulokset löytyy täältä: http://tuusulanuimaseura-fi-bin.directo.fi/@Bin/b65a92c6a927db5c9c5b6d212fc62441/1395070814/text/html/308406/Tulokset%20T%C3%A4ydellinen%20-%20Ik%C3%A4sarjoittain%20%28pisteet%20ja%20v%C3%A4liajat%29.html.


Kisoista jäi kiva fiilis ja oon ihan vakuuttunut, että tää uintikisailu on tosi hyvä juttu kesän trikisoja ajatellen. Huippua, että on nyt joku toinenkin laji, jossa kilpailla! Pyörä, saatikka sitten hiihto, tai edes juoksukisoja (niitä tosin lähinnä jalkojen takia) ei ole ollut niiden muutamien triathlonkisojen lisäksi. On ihan kiva, että tulevina vuosina tauot kisoista ei veny yli puolen vuoden mittaiseksi, vaan saa pitkän treenikauden sekaan edes jonkin lajin startteja ja kisavauhtista menoa.

Jotta koko viikonloppu ei olisi ollut pelkkää uintia, niin eilen edessä oli pitkä setti pyörää ja juoksua Pirkkahallissa. Molemmat kulkivat hyvin, ja etenkin juoksu tuntui rullaavan helposti eteenpäin (ehkä osittain siksi, että laitoin jalkaan kisakengät On Racerit ekaa kertaa sitten viime syksyn :D).


Nyt edessä on viikon verran perustreeniä ja sitten valmistaudutaankin jo Lappeenrannan masters SM-kisoihin, joissa eka startti odottaa perjantaina 28.3.!

7 kommenttia:

 1. Onnea vielä tännekin! :) Olipas mielenkiintoinen tuo sarja, siis 25v vanhemmat. SM-kisoissa taitaa sarjat kuitenkin olla viiden vuoden välein? :) Tsemppiä siis uusiin kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Joo, SM:ssa kisataan ikäsarjoittain 25-29v., 30-34v. jne. Pienemmät kisat menee tollain kaikki samassa.

   Poista
 2. Hyvää menoa! Miten menee vielä pidemmät uinnit, 400m/1000m? Oletko harjoitellut kuinka paljon hyppylähtöä, siten noissa kisoissa varmaan pitää lähteä?

  Pakko sanoa, että tänään ensi kertaa koitin hypätä reunalta - huonolla menestyksellä. Hyvin syvälle uppeluksiin ja rintauinnilla kohti pintaa - ja lasit puoliksi suussa... toiste en enää uskaltanut koittaa, varmaan kaikki hallissa nauroivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt heitit kyllä vaikeen kysymyksen pidemmistä matkoista! Niitä ei nimittäin oo kellotettu nyt lähiaikoina kisavauhtisina, joten en osaa kyllä vastata. Kyllähän se vauhti tippuu per/100m kun matka kasvaa, mutta että kuinka monta sekuntia millekkin matkalle.. Ens perjantaina näkee jotain, kun uin kisoissa 800m vaparin.

   Hyvin vähän oon treenannu lähtöä, just vaan sen verran että selviän siitä. Kaunis se ei ole, eikä varmasti nopea :D Ehkä se treenataan paremmaksi myöhemmin, nyt ennen kesää sitä on turha alkaa sen kummemmin harjoitella. Mut kyllä sen oppii, joten jatka vaan harjotuksia! Ehkä (jos teillä vaan on) omalla seuravuorolla, niinku mä tein, ettei kaikki tuntemattomat pääse repeilee :D

   Poista
 3. Onnea, hienot suoritukset! Mitkä lajit Lappeenrannassa? Siellä nähdään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks :). Mä uin kaikki vaparit eli 800m, 50m, 100m ja 200m + mix-joukkueissa. Naisten joukkuetta meillä ei oo. Mitä sä uit? Kiva nähdä! :)

   Poista
  2. Samanlainen setti mulla. Bonuksena vielä 50su, koska äiti pakotti :-D

   Poista