keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kausi alkaa.

Lauantaina startataan kisakausi mun osalta, vaikkakin tällä kertaa hieman erilaisissa merkeissä. Ekat uintikisat odottavat nimittäin Tuusulassa, ja kyllä, jännittää. Eniten oikeastaan startti ja siitä selviäminen, uidessa tuskin onnistun tyrimään enää mitään niin kovin, etten saisi itselleni virallista aikaa. Ensimmäisiin kisoihin on helppo lähteä tekemään ennätyksiä, kun virallisia uintiaikoja ei ole pohjalla ja kaikki ajat ovat omalla tavallaan ennätyksiä. Toki ajatus siitä, millaisiin vauhteihin pitäisi kyetä, on olemassa, mutta kerron sitten kisojen jälkeen onnistuinko ;).

Matkoina Tuusulassa odottavat 50m vu ja 200m vu, ja noista molemmat ovat masters-sarjan startteja. Näistä kun selviän, niin täytyy alkaa miettiä matkoja maaliskuun lopussa uitaviin masters SM-kilpailuihin. Tärkein matka siellä on heti perjantaina uitava 800m vapari, mutta viikonlopun jälkeen päätän minkä verran uin lyhyempiä henkilökohtaisia matkoja. Viestijoukkueessa tulen myös strattaamaan, mutta se, että kuinka monta kertaa, on vielä auki.


On ihan huippukivaa päästä taas valmistautumaan kisoihin ja erityisesti oppia uutta niin uintikisoista kuin niihin valmistautumisestakin. Viime viikko meni vielä uintien osalta normaalisti, mutta tällä viikolla kilsat tippuvat reilusti ja muutama uintikerta jää kokonaan pois. Ainakin nyt tuntuu, että fiilis altaassa on huomattavasti parempi ja meno kevyempää, kuin sellaisina viikkoina kun ui 15-20km.. Sehän tässä on tarkoituskin, joten toivottavasti hyvä fiilis säilyy lauantaihin asti.

Viime viikko oli hyvä viikko kevyen viikon jälkeen, ja erityisesti mieleen jäi sekä pyörällä että uiden tehdyt tasotestit. Laktaatit otettiin molemmissa, ja näin saatiin aika tarkasti asetettua alueet oikeille paikoilleen. Molemmat testit meni ihan hyvin, ja tulokset olivat sellaiset kuin nyt kuuluukin. Hyvillä mielin voi jatkaa treenejä kesää kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti