perjantai 28. helmikuuta 2014

Yhteenveto.

Kotileiri on nyt pidetty ja kevyt viikkokin alkaa olla lopuillaan, joten nyt vihdoinkin kertomusta siitä, millaisia treenejä kymmeneen päivään sisältyi.

Tarkoitus oli tosiaan päättää kolmen viikon treenijakso (ensimmäinen sellainen sairastelun jälkeen) hyvään treeniputkeen ja sitten levätä. Koko setti sujui suunnitelmien mukaan ja sain tehtyä treenit lähes kokonaan siten, kun oli suunniteltu. Ensin neljä aika tiukkaa päivää, ei niinkään tehoiltaan vaan tuntimääriltään, sitten pari kevyempää ja loppuun taas neljä vähän tiiviimpää. Tuntimääräisesti tein kymmenessä päivässä suunnilleen parin viikon treenitunnit ja kasaan tuli n.28h + lihashuolto.

Altaassa sain tehtyä kaksi erityisen hyvää ja aivan erilaista treeniä. Ensimmäisenä lauantaina uitiin pitkä 5km:n kestävyystreeni, mutta ei ihan läpyttelyvauhtia kuitenkaan. Ensin 2km:n sarja pidempiä pätkiä ja sitten 20x100m. Lisäksi verrat, potkut ja vähän tekniikkaa niin lauantai-illan väsymys ja ruokahalu oli taattu! Toinen hyvä uintitreeni oli tasan viikon kuluttua lauantaina jälleen, kun tehtiin kilpailunomainen treeni kisaverroineen kaikkineen. Pari starttia uitiin brokeneina (eli esim. 50 vu uidaan 25m - 5s taukoa - 25m) ja vauhditkin oli mieleiset, joten nyt voin hyvillä mielin odotella ensimmäisiä uintikisoja. Kymmeneen päivään mahtui toki aika paljon enemmän uintia kuin nämä kaksi, mutta nämä oli ne tärkeimmät niistä :).


Pyörällä tein ihan perustreeniä trainerilla ajaen sekä spinningissä. Viikon päätti kevyt maastopyöräily sunnuntai-iltana kuivilla teillä, joten talvitauko maastopyöräilyn osalta on nyt vietetty. Enpä olisi uskonut, että tauko jää näin lyhyeksi ja ensi viikolla taidan taas jatkaa työmatkapyöräilyäkin.

Juoksua oli tuttuun tapaan vähän, mutta erityisesti mieleen jäi hyvä mattotreeni spinningin jälkeen. Juoksin aina puoli kilometriä rennon reipasta vauhtia (eli jotain 4:30-4:15) ja lopussa vielä kiristäen alle neljän minuutin vauhtiin. Välissä aina puoli kilsaa "palautusta" viiden minuutin vauhdilla, joten ihan ei päässyt lepäämään vetojen väleissä. Jalat toimivat kyllä kivasti ja juoksu kulki helposti - kyllä se juokseminen on vaan niin kivaa! Pohkeet tosin ottivat vähän (=aika paljon...) itseensä matolla juoksemisesta, edellisestä mattojuoksusta kun on runsaasti aikaa. Onneksi seuraavina päivinä ei tarvinnut juosta :).

Kaksi kertaa kävin myös hiihtämässä Kaupissa. Hiihto itsessään oli kivaa ja aika kului nopeasti, vaikka latuja ei kovin montaa kilometriä olekaan. Toisella kerralla sattui vain pikku vahinko, kun kaaduin aika napakasti alamäen jälkeen. Kaikken ärsyttävintä on se, että kaatuminen ei ollut ihan täysin itsestäni kiinni. Laskin tosi varovasti, en kompuroinut tai horjahtanut tai mitään, vaan suksi vain tökkäsi johonki ja olin sekunnin sadasosassa maassa kyljelläni. Sen kummemmin ei sillä hetkellä sattunut, mutta tämän viikon on toinen käsi ollut kipeä. Hetken jo mietin, että tulikohan siihen ihan joku oikea vika, kun se ei meinannut parissa päivässä alkaa parantua ollenkaan, mutta onneksi nyt se on jo parempi ja tänään pystyin aamulla uimaan melkein normaalin setin ilman suurempia kipuja. Joten ehkä voin huokaista helpotuksesta.

Näiden lisäksi normaalit salitreenit ja jumpat, niin koko paketti alkoi olla kasassa. Kyllähän tällaisen tiiviimmän paketin tekee mielellään, kun kerran mahdollisuus siihen oli ja aikaa (eli niitä vapaapäiviä) sen verran, ettei kokonaisrasitus töiden kera nouse ihan hirmuiseksi. Fiilis kolmen hyvän viikon jälkeen oli sopivan väsynyt, mutta ei mitenkaan erityisen nääntynyt. Ne hetket ovat edessä sitten keväämmällä ;).

Nyt olen nautiskellut kevyestä viikosta ja taidan huomenna tehdä ensimmäisen kahden treenin päivän tälle viikolle. Levätty siis on ja akut alkaakin olla jo ladattu valmiiksi uutta viikkoa kohti!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän kuulosti sun leiri hyvältä! :) Toivottavasti kaatumisen aiheuttamat kivut on nyt ohi, ja pääset polskuttelemaan. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa olikin, paitsi tosiaan toi pannuttaminen! Tänään meen näyttää kättä vielä fyssarille, mut on se onneks jo parempi. Tsemppiä treeneihin :)

      Poista