maanantai 17. helmikuuta 2014

Kotileiri.

Tähän väliin talvea (??) sattui hyvä tilaisuus tehdä vähän normaalia tehokkaampi treenijakso reilun viikon ajaksi. Kymmeneen päivään osuu vain neljä työpäivää, joten ei paljon otollisempaa kohtaa pienelle kotileirille ole. Tehot  tällä "leirillä" ovat kyllä aika pitkälti pk:ta, koska sairastelun jäljiltä tuntuu olevan vielä pohjaa rakentamatta.. Muutamat reippaammat treenit ja sitten sitä perustekemistä eri juttujen parissa :).

Kymmenestä päivästä neljä on nyt takana ja kuluneet päivät treeneineen ovat menneet aikalailla suunnitelmien mukaan hyvillä fiiliksillä edeten. Nyt vähän väsyttää, mutta onneksi huomenna on kevyempi päivä ja ohjelmassa vain aamun uintitreenit. Sitten ollaankin jo puolessa välissä rypistystä, kun viimeinen päivä on sunnuntai ja ensi viikko luonnollisesti kunnolla kevennetty.

Haluan tehdä tämän jakson jälkeen kunnon koonnin siitä, mitä kaikkea reilu viikko piti sisällään, enkä siksi halua vielä paljastaa mitä olen puuhaillut viime päivinä. Joten nyt kerron vain tylsästi muutamista treeneistä sieltä täältä..

Ihan ensin palataan ajassa reilu viikko taaksepäin, kun tein Pirkkahallissa yhdistelmätreenin. Tarkoitus oli juoksun osalta katsoa vähän missä mennään, sillä pitkä juoksutauko on varmasti jotain vauhdeille tehnyt - olenpa sitten hallissa tai ulkona. Pihalla oon juossut lähinnä puolen tunnin fiilislenkkejä, jotka ei nyt ihan kerro kaikkea. Ensimmäinen asia, mistä juoksun vähyyden huomaa, on syke. Perusvauhdissa syke on korkeampi kuin viime talvena, mutta tuntemusksessa ei siinä mielessä ole eroa, että voisin juosta kyllä sitä vauhtia edelleen pitkäänkin. Sitten treenistä ei vaan tulisi ihan niin matalatehoinen pk-treeni... Mutta pk-vauhdista kun alettiin nostaa sykettä ja vauhtia aerobisen kynnyksen kautta anakynnykselle, niin ero viime talveen katosi. Ainakin hallissa aerobisen kynnyksen vauhti oli lähes tismalleen sama kuin viime talvena samassa hallissa. Samoin vk-alue ja anakynnysvauhti tuntuivat kivan helpoilta vähintäänkin samoilla vauhdeilla edetessä kuin viime talvena. Sain juostua viimeisenä juoksusettinä vk-aluella hyvän nousevavauhtisen 3x1km 4:20-4:05-kilsoja. Hätä ei siis ole tämännäköinen, kunhan vaan saadaan nyt vähän vauhteja ylös ja ennen kaikkea pohjaa niille vauhdille, etten niittaa kiinni muutamien kilometrien jälkeen! Vielä en siis heitä kuoppaan ensi kesän juoksutavoitteita, vaikka välillä sekin on ollut mielessä. Viime viikolla pidinkin pienet pään sisäiset bileet, kun juoksukilsoja tuli viikkoon 13km - eli eniten sitten viime syyskuun.

Oikeastaan kaikki muut viime viikoilta päälimmäisinä mieleen jääneet treenit ovatkin jo osa tätä kymmenen päivän jaksoa, joten viikon päästä sitten lisää treenikuulumisia ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti