tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kisakauden avaus Vantaalla.

Sunnuntaina pääsin avamaan tämän kesän kisakauden Vantaa triathlonissa peesivapaalla sprinttimatkalla. Alunperinkin pieni osallistujaporukka kutistui entisestään, ja lopulta matkaan lähti vain kaksi yleiseen sarjaan osallistunutta naista. Lähdössä en kyllä vielä tiennyt, että meitä oli yleisessä niin vähän, sillä yhtä aikaa strattasivat myös 17- ja 19-vuotiaat naiset.

Tunnelmat kisaan lähtiessä olivat vähän kaksijakoiset, toisaalta oli tosi kivaa päästä aloittamaan kausi ja vähän kisailemaan, mutta samalla fiilis oli väsynyt, johtuen parista (tai oikeastaan melkein kolmesta..) takana olleesta aika reippaasta treeniviikosta. Tätä kisaa varten en siis erityisesti kevennellyt tai valmistautunut, vaan tavoitteena oli tehdä hyvä treeni ja alkaa sitten kisan jälkeen valmistautua SM-sprinttiin.


Uinti lähti liikkeelle ihan kohtalaisesti, mutta mukana taisi olla aika monta ihan uimarityttöä ja ne kyllä karkasivat samantien. Hieman taisin tuskastua matkalla, kun muut painoivat sata metriä edellä ja samalla mietin, että en saa niitä ikinä enää kiinni. Liekö niistä masentavista ajatuksista vai mistä johtuen uintiaikakaan ei ollut hääppöinen. Viimevuoteen sitä ei kuitenkaan voi verrata, kun reitti oli nyt erilainen.

Pyörä lähti liikkeelle hyvin tukkoisilla jaloilla, mutta onneksi ensimmäisen kierroksen jälkeen alkoi tuntua ihan siedettävälle. Tehoja oli kyllä vaikea saada irti, kun jalat väsyi ennen sykkeeen nousemista. Ekalla kierroksella sain jo muutamat karkulaiset kiinni, yksi liimautui mun takarenkaaseen ja pian toinenkin, jonka kanssa saatiin sitten ihan ok vuoroveto aikaiseksi. Kahdestaan vedettiin siinä ne jäljellä olleet vajaat kaksi kierrosta, mutta vauhti ei silti ollut kovin kummoinen. Ei tehnyt oikein mieli rutistaa, kun se tuntui niin hapokkaalta ;). Keskari oli jotain 32km/h, eli aika rauhallista köröttelyä kevään reippaisiin treeneihin verrattuna.


Juoksuvaihtoon tullessa meidän porukka oli naisten osalta ensimmäinen. Juoksu lähti liikkeelle ihan kivasti, vaikka sama väsynyt fiilis siinäkin oli. Vuorovetokaveri jäi samantien, ja peesissä pyöräilyn ajan roikkunut 17-vuotiaiden sarjalainen lähti juoksemaan samaa vauhtia mun kanssa. Varmistin, että tyttö on eri sarjassa, ja annoin sen mennä omaa vauhtiaan. Mulla oli valkulta lupa vähän himmailla juoksussa, joten tein työtä käskettyä ;). Juoksuvauhti tuntui helpolta, mäet tosin raskailta. Aika oli paperilta katsottuna tosi huono, mutta todellisuudessa tuskin ihan niin hiljaa juoksin (noin 24min). Juoksureitti oli muuttunut viime vuodesta sen verran, että siinä tehtiin molemmilla kahdella kierroksella sellainen pieni koukkaus, joka toi varmasti muutaman sata metriä lisää matkaa viime vuotiseen verrattuna. Luulen, että juoksin n.4:30 kilsoja, tuskin ihan hirvittävän paljon siitä hitaampaa kuitenkaan ja huonoja juoksuaikoja näytti olleen muillakin.


Maalissa olin siis oman sarjan ekana, 17-sarjalainen tuli jonkun puoliminuuttia mua aikaisemmin. Kisan jälkeen olin vielä tosi hyvissä voimissa, kai kun ei oikein mitään saanut irti :D. Loppuverra järveen, ja sitten katse jo kohti seuraavaa viikkoa.

Kisailun ohessa aika kului kojulla, jossa oli tällä kertaa Orcan tuotteiden lisäksi myynnissä Tifosi-laseja, Protective-pyöräilyvaatteita, KT Tape-kinesioteippiä jne.

Nyt sitten valmistaudutaan tulevaan koitokseen hieman erilailla, ja toivotaan, että fiilis ja tulos on lauantaina sen mukainen!

Tulokset kisasta löytyy täältä: http://www.championchip.fi/tulospalvelu/488dd3e2-9551-4a4b-b225-6166ef1e9a8e/NYL+Sprint.

2 kommenttia:

  1. Hyvä Anni, hienosti vedetty! :) Sä se nappailevat vaan ykkössijoja. ;)

    VastaaPoista
  2. Hah, onneks tänään oli jo vähän enemmän osallistujia niin voittojuhliltakin vältyttiin ;)

    VastaaPoista