torstai 31. heinäkuuta 2014

Lomalla.

Näköjään jäin lomalle myös blogin kirjoittamisesta, mutta nyt kun pari lomaviikkoa alkaa olla takana niin taitaa olla jo kuulumisten aika.

Pikakisat on siitä kivoja, että ei kulu monia päiviä/viikkoja kisoista palautumiseen, vaan pääsin tositoimiin takaisin heti Joroisten pikakisan jälkeisenä sunnuntaina. Sainkin tehtyä viime viikolla hyvät treenit niin uiden, pyörällä kuin juostenkin. Uidessa tärkein treeni oli 10x100m kisavauhtia altaassa, pyörällä ajoin kisatehoilla lyhyempiä pätkiä ja juosten sain tehtyä kaksikin hyvää treeniä - "pitkis" 14km ja reippaat vedot maantiellä 6x1000m. Tämä kesä on ensimmäinen ikinä, kun olen useammassa treenissä saanut juostua useita kolmosella alkavia kilsoja ja joskus niitä vielä muutaman putkeen! Enää se vauhti ei ole se "yksi kilsa täysiä"-vauhti, vaan keskiviikkonakin neljä viimeistä vetoa meni helpohkosti n.3:50-vauhtia. Toivo elää, että tuo vauhti siirtyy joskus pidemmällekin matkalle ;).

Viime lauantaina osallistuin sitten viime vuoden tapaan Iisalmen yötriathlonin sprinttimatkalle. Kisa oli tosin nyt viikkoa aiemmin kuin vuosi sitten, mutta päätin silti mennä tekemään sinne kovan treenin, koska en halunnut Joroisten jälkeen kolmen viikon kisataukoa ennen Kuopiota. Perjantaina pidin vähän helpomman päivän, ettei ihan jumijaloilla tarvitse mennä, mutta kyllä viikko vähän kintuissa painoi silti lauantai-iltana. Uinti käytiin lämpimässä järvessä ja arvoin hetken, että uinko puvulla vai ilman, mutta päädyin sitten pukuun kuitenkin. Matkaksi oli ilmoitettu 500m mutta todellisuudessa taisi olla vähän vähemmän. Ihan hyvin tuon matkan pystyi puvulla uimaan, vaikka lämmintä olikin. Pessimistisesti ajattelin, että uin puvulla koska ei helteet voi jatkua niin kauaa, että Kuopiossa olisi märkkärikielto. Mutta miltäs nyt näyttää.. No märkkärikiellolta nimenomaan! Uinti itsessään oli aika perustekemistä, vähän lisävaivaa aiheutti vieressä uinut mies, joka meinasi tunkea mua linjalta sivuun.

Pyörä oli tuttuun tapaan alkuun kamalaa, mutta suunnitelman mukaan ajoin ekan 5km tosi kovaa ja aika hapoille, sitten himmasin vähän tehoja alas. Loppupätkä tuntuikin jo ihan hyvältä ja vahvalta. Sopivasti juuri ennen vaihtoa mut ohitti yksi samassa sarjassa ollut ja nopealla vaihdolla pääsin ekana juoksemaan. Piti eka kilsa juosta sitten aika reippaasti, ettei kukaan uhkaa selän takana ;). Sitten himmasin vähän ja taas vikan kilsan juoksin kovaa. Hyvä kisa tähän väliin!

Tällä viikolla saakin jo pikkuhiljaa virittäytyä kisamoodiin. Pisimmät treenit tein alkuviikosta ja nyt edessä on vähän lyhyempiä settejä ennen kunnon kisakeventelyjä ja -herkistelyjä. Vähän alkaa olla jo kisaväsyä ilmassa, mutta eiköhän ensi viikolla sekin vielä seläty. Jokatapauksessa on kiva päästä taas viivalle "kotikisassa"!

Tulokset Iisalmesta löytyy täältä:
http://www.iisalmenvisa.com/images/stories/Ytriathlon2014tulokset.txt.
Ei tosin kannata noita ihan sokeasti uskoa, sillä tosiaan sekä uinti, että pyörä olivat hieman alimittaiset ja todellisuudessa mun pyörä- ja juoksuaika eivät olleet nuo mitä tuloksissa on. Oikeasti ajoin kovempaa ja juoksin hiljempaa. Oikeasti pyöräajasta ei ole tietoa, mutta juoksu oli oman kellon mukaan aika tasan 21min. Saattaa siis muidenkin kohdalla olla vähän heittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti