lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 piti sisällään...

Paljon treeniä, hyviä kisoja, työntekoa, ensimmäisen treenileirin, hieman lomaa ja paljon, paljon muuta. Kokonaisuutena voisi sanoa, että vuosi oli onnistunut ja hyvä, vaikka toki matkaan aina mahtuu hankalampiakin hetkiä. Muutamissa tärkeissä kisoissa onnistuin tekemään sen päivän parhaan mahdollisen suorituksen, eikä huonot jutut ja hetket juurikaan yltäneet kisasuorituksia häiritsemään.

Vaikka tuntimäärät eivät kerro totuutta tai tule suoraan tulokseksi kisoissa, niin haluan vähän avata millaisissa määrissä viime kalenterivuoden osalta liikuttiin. Pyrin kirjaamaan kaikki treenit ylös, mutta kilometrimäärien kirjaaminen vaihtelee. Ainoastaan uinti on sellainen, josta on suhteellisen tarkka kilometrimäärä tallella. Mutta pidemmittä höpinöittä:

Kokonaismäärä ilman lihashuoltoa oli ihan himpun verran yli 600h. Uinti ja pyöräily veivät tästä yhdessä n.470h ja jäljelle jäävästä osasta juoksua oli vähän vajaa 80h ja salitreeniä vajaa 50h. Muita lajeja tuli vuoden 2013 puolella harrastettua vain muutamat satunnaiset tunnit.

Sopivassa suhteessa edelliseen vuoteen nähden määrät olivat nousussa muiden paitsi juoksun osalta. Vauhti kuitenkin parani myös juoksussa ihan hyvän harppauksen eteenpäin vuoden aikana, joten vähät tunnit ja kilsat eivät näyttäneet haittaavan. Toki kaikken vähiten juoksua on tullut nyt syksyllä kevään treenikauden ja kesän kisakauden jälkeen, joten määrä on isolta osin peräisin ajalta tammikuu-syyskuu.

Vuoden aikana treenimäärä on tuntunut sopivalta ja aika treeneille järjestyy kyllä, mutta nyt huomaa, että ainakin nyt viime syksyn ja silloin alkaneen uuden treenikauden osalta aletaan olla kyllä siinä pisteessä, että täytyy jo hieman ajatella millaiset tuntimäärät ovat enää järkeviä työssäkäyvänä urheilijana. Mutta niistä kirjoittelen joskus omaan juttuunsa.

Sitten kuvien muodossa urheilun kannalta parhaita juttuja kuluneen vuoden ajalta.

Alkuvuodesta tein aika paljon treenejä Pirkkahallissa niin trainerilla ajaen kuin juosten. Olosuhteet siellä oli aika paljon mukavammat kuin ulkona, ja varsinkin reippaat treenit oli kiva tehdä siellä. Hallista mulla ei vaan ollut yhden yhtä kuvaa - täytyy tänä talvena korjata tilanne!

Kevään kohokohta oli leiri Calellassa huhtikuussa. Eka uinti meressä jäi mieleen..
...samoin kuin hienot pyöräreitit ja maisemat.

Leirin jälkeen ei tarvinnut odotella pitkään, kun Suomessakin pääsi avoveteen. Vesi oli jo toukokuussa lämmintä! Kuva on otettu 31.5., kun oltiin Terhin kanssa iltauinnilla. Kisakausi alkoi kolkutella nurkan takana..


Heinäkuussa paras kisa oli Joroisten pikamatka, jonka ansiosta pääsin ihan Savon Sanomiin ;).

Iisalmen kisa jäi myös mieleen kivana lämpimän kesäillan kisana kaupungin keskustassa. Tällaisia kisoja kaipaisi lisää Suomen kesään!


Kuopion kisa oli parasta kesässä niin tekemisen kuin tulostenkin kannalta.

Syksyn tullen tein perustreeniä ajamalla maasturilla työmatkoja ja välillä pidempää lenkkiä. Lämpimän syksyn ja lähes lumettoman alkutalven ansiosta työmatkapyöräily oli helppoa ja kivaa, kun pärjäsi ilman hullua vaatekerrosta ja nastarenkaita.
Syksy ja kulunut talvi on tuonut mukanaan paljon uusia tuulia uintiin, ja kyseinen laji onkin ollut varsin mieleinen. Todistettavasti oon harjoitellut myös perhosuintia!Kisoista yksittäin olen kertonut jo aiemmin täällä: http://anniantikainen.blogspot.fi/2013/08/miten-kesa-meni.html.

Hyviä juttuja vuoteen mahtui niin paljon, että huonommat jutut jäävät onneksi niiden varjoon. Mutta ettei treenaaminen olisi liian helppoa ja kivaa, niin vuoteen kuului toki välillä hankalampiakin hetkiä ja isoimpana huonona juttuna oli ehdottomasti jalkavaivat. Keväällä kummallinen lonkankoukistaja tms. ongelma, joka onneksi kuitenkin helpotti ennen kesän kisoja. Edelleenkään en tiedä mistä se tuli ja miksi. Syksyllä sain sitten seurakseni juoksijan polven, joka ei ole täysin helpottanut vieläkään. Ajattelin, että syynä on vain liika juokseminen, mutta nyt kun kilometrimääriä ja tunteja tarkastelin, niin ei syyskuu niiden kannalta ollut sen kummempi kuin heinä- ja elokuukaan. Toisaalta taas, mulla on nuoresta asti ollut ongelmia milloin nilkkojen, penikoiden kuin polvienkin kanssa, joten viime vuosi ei kauheasti eronnut aiemmista. Jokatapauksessa toiveena olisi vähän terveemmät jalat täksi vuodeksi! Muuten en ole kauheasti sairastellut, pari normaalia flunssaa ja se vesirokko, joka on onneksi once in a lifetime.

Lopuksi vielä haluan kiittää kuluneesta vuodesta kotijoukkoa täällä ja Kuopiossa. Iso kiitos kuuluu myös valmennustiimille ja kaikille sponsoreille - olette jokainen tärkeitä omalta osaltanne! On hienoa, että haluatte tukea ja auttaa minua eteenpäin triathlonurallani ilman, että taustalla on useita vuosia lajin parissa tai iso läjä meriittejä ja mitaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti