keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tautinen tammikuu.

Nyt, kun sain edes jonkun vastauksen siihen, mistä taudista tässä kärsitään, niin tulin kirjoittelemaan kuulumisia tännekin. Vuosi ei siis alkanut kovin mukavasti, kun olen sairastellut jo melkein kuukauden verran. Tauti ei sinänsä ole missään vaiheessa ollut paha, kun töissä olen voinut käydä normaalisti, eikä kuumetta ole ollut kertaakaan. Ensin vain yskin kovasti, sitten lääkkeen myötä köhän helpotettua tuli kurkkukipu ja nenä meni tukkoon. Perus extra-väsymys ja muut flunssan tapaiset oireet, mutta ei mitään selvää yhtä kunnon tautia. Tänään sitten lääkärin tuomio oli "monta tautia peräkkäin ja nyt selkeä korvatulehdus". Joten kahdeksan päivän antibioottikuuri ja vieno toive, että sen jälkeen tämä sairastelu olisi jo ohi!

Kokoajan olen voinut treenata jotain, vähän päivästä ja olotilasta riippuen. Lepopäiviä on ollut tuplamäärä normaaliin verrattuna ja tehot olemattomat, mutta onneksi ihan toipilaana ei ole tarvinnut olla. Nyt kuurin ajaksikaan ei tarvitse kaikkea lopettaa, matalalla teholla sykettä seuraten saa tehdä kevyttä treeniä. Aika paljon tekee jo mieli palata normaaliin treenirytmiin ja arkeen takaisin, mutta täytyy yrittää malttaa mieli vielä hetkeksi ja parannella tauti kunnolla pois, ettei tarvitse enää toista kuukautta sen (tai niiden) kanssa viettää.


Muutamia kivojakin juttuja tammikuuhun on onneksi mahtunut. Pari viikkoa sitten olin parin päivän mittaisessa spinning-koulutuksessa koskien Powerspin-tunteja. Meille Gogolle tuli yhteen keskukseen uudet pyörät, jotka on varustettua wattimittareillla, ja niillä ajetaan nyt erilaisia spinning-tunteja kuin muissa keskuksissa. Treenit on tehoperusteisia ja jokainen halukas voi tehdä testin, jossa omat tehoalueet määritellään. Koulutus oli antoisa ja toi kyllä taas lisäintoa tuntien pitoon, vaikka tällä hetkellä en vakiona tehoperusteisia tunteja vedäkkään.

Viime viikon mukaviin hetkiin kuului uudet lenkkarit, jotka sain On-merkin maahantuojalta mukaani. Kipuilleet polvet tykkäävät nyt hieman vaimennetummista kengistä, ja ainakin yhden pienen testijuoksun perusteella On Cloudsurferit sopivat tähän hetkeen paremmin kuin hyvin. Nyt juoksen niillä kaikki treenit pk:sta vk:n (kunhan ensin tervehdyn!) ja polvien kipuilun helpotuttua ne pääsevät jalkaan aina pk-lenkeille.

Vihdoin viime viikolla saatiin myös hotelli varatuksi, eli Calella - täältä tullaan taas huhtikuussa! Kymmenen päivää urheilijan elämää ilman ylimääräisiä rasitteita viettäen on vaan niin parasta.


Mukavia pakkaspäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti