sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Täyttä tohinaa.

Kuten otsikostakin voi päätellä, on takana melkoisen täyteläinen viikko. Kaikkien normaalien juttujen lisäksi viikkoon mahtui mm. kavereiden näkemistä pariin otteeseen (siis muuallakin kuin treenien parissa) ja masters-uintiporukan pikkujoulut (ja ensimmäinen avantokäynti ikinä!). Kivaa puuhaa, mutta onneksi joka viikko ei ole yhtä kiireinen.

Treenit kulkivat tuttuun tapaan perustekemisen parissa. Uinti tuntui jostain syystä takkuiselta harva se päivä, vaikka torstaina pääsin ihan märkäpuvulla revittelemään altaaseen. Oli mukavaa vetää Alpha päälle pitkästä aikaa ja nauttia sen tuomista eduista ;). Ja kun yksi laji ei kulje niin kivasti kuin voisi, niin onneksi joku onnistuu.. Sain nimittäin tällä viikolla ekaa kertaa sitten viime talven tehtyä trainerilla hyvät ja vähän kovemmat pyörätreenit. Jostain syystä sillä ajaessa mun on tosi vaikeaa tehdä yhtään mitään vk-treeniä, mutta tällä viikolla se onnistui. Yksi avain onnistumiseen on ainakin se, että täytyy ajaa jossain muualla kuin kotona. Tämän päivän vk-tehoinen setti 15min pyörää ja perään 5min juoksua kahteen kertaan meni niin mukavasti, että täytyy varmaan jatkossakin tehdä osa vk-treeneistä trainerilla. Tähän asti olen siis näin talviaikaan hoitanut ne spinningissä, jossa ei siis ole mitään ongelmaa saada tehtyä tehokkaampaakin treeniä.

Koko syksyn temppuillut polvi, tai oikeastaan lopulta molemmat polvet, ovat nyt siinä kunnossa, että pystyn juoksemaan puolisen tuntia kerrallaan 2-3 kertaa viikossa. Reippaampaa vauhtia uskallan mennä lyhyissä pätkissä ja sitten väliin rauhallisempaa tai tekniikkajuttuja. Suunta on selvästi ylöspäin ja tämän päivän puolentunnin juoksu ei aiheuttanut mitään tuntemuksia, mutta vaivan selvittäminen jatkuu edelleen.. Toisessa jalassa se taisi olla perinteistä juoksijanpolvivaivaa, mutta toinen kipeytyy ihan jostain muusta syystä.

Nyt edessä on viikko töitä ja sitten pääsen "joululoman" viettoon. Vaikka normaalisti loma-ajat on parasta treeniaikaa, niin jouluna ykkösjuttu on kyllä perheen kanssa yhdessä oleminen ja rennosti ottaminen :). Toki pienet treenit mahtuu joulunpyhiinkin, mutta ainakin uimisesta ja pyöräilystä pieni kolmen päivän tauko tulee ihan tarpeeseen. Sen verran tiiviisti on koko syksy niiden parissa vietetty, että yritän olla ajattelematta kumpaakaan kolmeen päivään ;). Lenkkarit ja sukset saavat suihkia sen verran kuin hyvältä tuntuu ne muutamat päivät.

2 kommenttia:

  1. Olipa hauska nähdä, oon vieläki ihan fiiliksissä! Ehkä tää mun bloggausinspis tästä nousee niin että alan taas kirjoitella...! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin oli! Kunhan näistä pyhistä selvitään niin nähdään paremmalla ajalla? :)

      Poista