perjantai 15. marraskuuta 2013

Pk.

Kevyt viikko sujui helposti laiskotellen, mikä lie siinä onkaan, että kun kerran saa ottaa iisisti, niin sitten ei jaksaisi tehdä edes niitä vähäisiä treenejä! Äkkiä ihminen näköjään laiskistuu.. Yhteensä kaksi lepopäivää + neljä kevyttä päivää ja sitten taas perustreenin kimppuun. Mitä se perustreeni sitten mulle nyt syksyllä on?

Kevyen viikon puuhaa :)
Maanantaisin teen yleensä kevyen treenin, joko aamulla kiva uinti tai esim. työmatkat maasturilla. Tiistai-aamut alkaa reippaammalla uinnilla ja päättyy illalla kevyeen ja lyhyeen tekniikkauintiin. Jos tiistai on vapaapäivä töistä, niin usein ajan päivällä pari tuntia pyörällä silloin. Keskiviikkona pääjuttu on illan uinti, joka on useimmiten viikon pisin uintitreeni eli n.4km. Torstaina spinningiä ja lyhyt sali, perjantaina ja lauantaina masters-uintien lisäksi pyörää ja/tai salitreeniä, sunnuntaina huilataan tai jos on vapaapäivä töistä, niin sitten pidempää pyörätreeniä tms. Siinäpä pääjutut, ja kuten huomata saattaa niin uintia on aika reilusti ja uintipäivät pysyvät viikosta toiseen lähes samanlaisina. Niiden ohessa pyöräilyä tulee reilusti, nyt kun on vielä siinä mielessä mieleistä ajaa, että voin tehdä pyörätreeniä spinningissä, maasturilla ulkona ja tällä viikolla alkoi trainerikausikin kotona. Helppoa ajaa, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Juoksu on vielä hyvin, hyvin vähäistä, joten on kivaa, että uinti ja pyöräily maittavat.
Felix valmiina trainerikauteen.
 Vaihtelua viikkoihin tuo epäsäännölliset työt. Saatan olla vapaalla arkena jopa kolme päivää, ja tehdä sitten viikonloppuna molemmat päivät töitä. Joskus taas sitten teen useamman pitkän arkivuoron ja viikonlopun saan olla vapaalla. Treenit on helppo suunnitella töiden mukaan ja viikkorytmityskin elää vähän töiden mukana. Vapaapäivät on sitten tehokkaita treenipäiviä, työpäivinä kun ei ehdi ja jaksa (varsinkaan enää illalla koko päivän seisomisen ja kävelemisen jälkeen) niin paljoa.

Tehot on luonnollisesti pk-kaudella nyt malttisia, mutta syksystä huolimatta teen kyllä hieman reippaampiakin pätkiä siellä pk:n seassa. Altaassa tehoja nyt tulee vähän viikosta riippuen enemmän tai vähemmän, ja pyörällä tykkään ajaa kerran viikossa vk-spinningin. Ihan kokonaan en halua tehoja kadottaa, kun sitten keväämmällä on kamala palata taas kovempien treenien pariin ja pyörällä on mulle aika tärkeää tehdä sitä reippaampaa treeniä, jotta osaisin joskus Felixilläkin ajaessa ottaa itsestäni vähän enemmän irti.

Tällaisella ohjelmistolla oon nyt syksyä taittanut eteenpäin. Hyvin tuntuu toimivan ja treenit sujuu pääosin kivasti. Tällä viikolla maanantaina ja tiistaina oli ensimmäistä kertaa koko syksynä tosi vaikea herätä aikaisin ja päivät ei oikein käynnistyneet ollenkaan, mutta onneksi se taisi olla väliaikaista. Muuten en ole havainnut mitään syysmasennusta ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti