lauantai 14. syyskuuta 2013

Syyskuun kuulumisia.

Aika kuluu näin syksylläkin hirveää vauhtia ja parissa viikossa puiden väri on jo alkanut vaihtumaan. Vaikka en kauheasti talvesta pidäkään, niin kyllä tämän hetkiset raikkaat aamut ja lämpimät syksyiset päivät kelpaavat! Viimeiset kesälomat on nyt pidetty pois, syysflunssa sairastettu ja syksyn treenirytmi alkaa asettua oikeille raiteilleen.

Elo-syyskuun vaiheessa lomailin vajaan kaksi viikkoa ja pääsin jo samalla hyvin normaaliin treeniin kiinni. Sitten sain kuitenkin kipeän kurkun ja räkäisen nokan seurakseni, ja näinpä tuli muutamat päivät huilittua. Onneksi flunssa poistui aika nopeasti, ja nyt olen jo kovalla innolla taas suunnitellut syksyn kuvioita. Aikomuksena on juosta puolimaraton Kankaanpääässä lokakuun puolessa välissä, jos vain mitään ihmeellistä ei tule eteen. Tavoite sinne on asetettu, ja se mielessä täytyy nyt tehdä hyviä juoksutreenejä reilun kuukauden ajan. Juoksumäärät ei tule edelleenkään kasvamaan kovin kummoisiksi, mutta nyt ne vähäiset kilometrit täytyy käyttää niin, että niistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä tulevaa puolikasta ajatellen. Tuntuu, että paras terä juoksusta katosi Kuopion kisan myötä, mutta jospa vähän hitaampaa vauhtia jaksaisin sen puolikkaan taivaltaa ;). Matkahan on minulle melkein kuin uusi, sillä olen juossut sen vain kerran viisi vuotta sitten ihan kuntoilupohjalta. Aikaa meni tuolloin vähän alle kaksi tuntia, ja nyt menee toivottavasti lähemmäs puolitoista kuin kaksi tuntia.

Juoksun lisäksi syksyn lämpimät säät ovat edelleen pitäneet maantiepyöräilyn mukana kuvioissa. Kerran tai pari viikossa olen ajanut ulkona, ihan sen mukaan miten mieli tekee. Maasturikin on päässyt ulkoilemaan pariin otteeseen, mutta jostain syystä nuo maantiet vetävät kyllä enemmän puoleensa ainakin toistaiseksi.

Pyörälenkin söpöt lehmut :)
Uintitreenit on myös aloitettu ensi kesää silmällä pitäen. Näyttää siltä, että lähes kaikki viikon uinnit pääsen tekemään porukassa, mikä on tietenkin tosi kiva juttu! Toki omissa ja yksinäisissä uintitreeneissäkin on hyvät puolensa, mutta kyllä se on vaan porukassa niin paljon mukavampaa. Uintiin panostan nyt aika paljon, sillä se on selvästi se juttu, mikä kaipaa eniten lisää vauhtia lyhyitä matkoja ajatellen. Mikäpä olisikaan parempaa aikaa uinnin kehittämiselle kuin pitkä talvi.. Ja sitten kun se vauhti vielä siirtyisi avoveteenkin!

Uimahallin pihasta näkyi hieno sateenkaari yhtenä aikaisena aamuna.
Samalla kun syksy ja pk-kausi tässä kunnolla käynnistyvät, niin koitan ehtiä tulla tännekin tarinoimaan vähän useammin, jos vain on mitään kerrottavaa tästä tavallisesta perusarjesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti