sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kesän varusteet.

Tämä postaus piti tehdä aika paljon aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Esittelyvuoron saa siis tämän kesän kisavarusteet.

Triathlon on siitä kiva laji, että aika vähilläkin varusteilla pärjää ja pääsee alkuun, mutta tavoitteiden kasvaessa usein myös paremmat varusteet alkavat kummasti houkuttaa. Itse olen vähän sillä kannalla, että kaikkia hienouksia ei tarvitse olla, mutta hyvistä sijoituksista kilpaillessa on vähän turha antaa varusteiden osalta tasoitusta muille.

Pyörä on mulla edelleen sama tuttu kuin viime vuonnaki, eli Felt AR5, tuttavallisemmin Felix, vuosimallia 2012. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, niin tykkään siitä tosi paljon, eikä aikomuksissa ole kyllä vaihtaa mihinkään. Osasarja siinä ei nyt mitään erikoista laatua ole (105), mutta ainakin toistaiseksi ovat riittäneet ja toimineet varsin hyvin. Tänä vuonna pyörään vaihdettiin Rotorin Q-rings-rattaat, jotka ovat olleet aivan huiput. En tiedä, onko osa vaan jotain kuvitelmaa, mutta ainakin olevinaan mäet on helpompi kiivetä tuolla kuin tavallisella rattaalla. Rattaiden lisäksi uudet kiekot ostettiin keväällä, kun Felixin mukana tulleet kiekot eivät ole kovin kummoiset (treeneissä menevät kyllä hyvin). Kisakiekoiksi tuli FFWD:n F6R:t. Ja onhan ne aika ihanat :).


Märkäpuku vaihtui astetta kalliimpaan malliin, Orcalla luonnollisesti mennään edelleen ja Alpha on malli. Puku on mukavan joustava ja kädet pääsevät liikkumaan tosi hyvin. Kesällä pääsin vielä testaamaan Alphan lisäksi Orcan 3.8 (hintaluokka suunnilleen sama, mutta 3.8 kelluttaa enemmän), ja samalla reitillä ajat oli lähes identtisiä noilla kahdella puvulla uituna. Joten Alphalla mennään, se on minun mielestä mukavampi.


Juoksukenkinä olen käyttänyt kisoissa Zooteja ja niillä juoksinkin aina Joroisten sprinttiin asti. Uusi malli hankittiin keväällä, mutta jostain syystä se ei missään vaiheessa istunut jalkaan ihan yhtä hyvin kuin vanhemmat mallit. Uusi kiristyssysteemi oli kyllä ihan toimiva, ja kengät sai nopeasti jalkaan. Olin kuitenkin katsellut Oneja jo aiemmein, ja sitten Joroisilta sain parin testiin itselleni. Ja älyttömän hyvältähän ne tuntuu! Mukavat jalkaan, kivan nopeat ja vielä hienon näköisetkin. Aika vähän olen vielä ehtinyt niillä juosta, mutta luulen, että tällä merkillä ja mallilla mennään aika pitkälle eteenpäin. Mulla oleva malli on Cloudracer.
Peruslenkkareina olen käyttänyt kohta vuoden verran Niken Zoom Elitejä, jotka tuntuvat toimivan minulla pk-vauhdeissa varsin mainiosti. Kengät kuuluvat lightweight-sarjaan, mutta silti niissä on jonkinverran vaimennusta, joten pitkätkin lenkit on kiva juosta näillä. Ne istuvat hyvin jalkaan ja suosivat päkiävoittoista askellusta. Voin kyllä lämpimästi suositella testaamaan, tuntuu nimittäin olevan melko tuntematon Niken malli. Ja tässä ei ole mitenkään leveä lesti niin kuin osassa Niken malleista, vaan ihan normaali.

Uudet lasit tälle kaudelle sain Martekmanilta, täydelliset pinkit Tifosit vaihdettavilla linsseillä. Mun vanhat aurinkolasit oli niin tummat, että niillä ei Suomen vesisateissa nähnyt mitään, joten varmaan turha edes sanoa, miten tarpeeseen uudet lasit ovat tulleet kesän aikana. Tummaa ja kirkasta linssiä olen pääasiassa käyttänyt, ja ne toimivat tosi hyvin. Lisäksi pakettiin kuului oranssi-linssi, mutta sille ei ole ollut tarvetta toistaiseksi.


Kisa-asu vaihtui viime kesästä vain eriväriseen ja yhtä pienempään kokoon. Tämä oli ehdottomasti parempi, ja vielä hyvän värinenkin. Merkki on Orca ja malli Core race suit. Pehmuste on tässä puvussa juuri sopivan paksu (6mm), joten puvulla pystyy ajamaan pitkää lenkkiä ja voisi mennä pidempäänkin kisaan, mutta pehmuste ei silti haittaa juoksua ollenkaan.


Siinäpä oli varmaan tärkeimmät välineet esiteltyinä. Vaikka hyvät varusteet ei tee kenestäkään parempaa triathlonistia, niin hyvät ja erityisesti itselle sopivat varusteet tekevät sekä harjoittelusta, että kisoista aika paljon mukavempia. Välillä saa kyllä harrastaa melkoista arpomista niin hyvien lenkkareiden kuin myös esim.oikeiden kokojen löytymiseksi. Eipä oikein ole muuta keinoa kuin testata ja kokeilla miltä jokin tuntuu käytössä, vaikka toki hyvällä valinnalla voi ainakin vähentää epäonnistuneen hankinnan riskiä. Itselleni ainakin löytyi esim. märkäpuvusta paras koko vain uimalla kahdella eri kokoisella, sillä kuivalla maalla molemmat tuntuivat ihan yhtä hyviltä. Samoin kisa-asun kanssa, viime kesäinen koko on oikein hyvä muuten, mutta sen verran lahkeistä löysä, että ne pääsevät pyöräillessä vähän hankaamaan. Pienemmällä koolla tämä ongelma poistui, vaikka molemmat koot ovat kuitenkin varmasti yhtä oikeita. Sama homma lenkkareiden kanssa, nyt kaapista löytyy lenkkareita koossa 38,38.5 ja 39, joten aika vaikea on arpoa oikeaa koko kunnolla kokeilematta.

Tätä myöten haluan toivottaa kaikille hyvää onnea treenien lisäksi myös varusteiden hankintaan!

2 kommenttia:

 1. He hei! Löysin uuden blogin luettavaksi! Tämä sun varuste puoli oli todella mielenkiintoinen. Itsellä on sellainen hetki harrastuksen suhteen edessä, että ensi kesälle pitäis hommata periaatteessa kaikki varusteet uusiksi. Ainoastaan uimalasit on sellaiset mitä ei tarvitse uusia. ;)

  Onnittelut muuten mitalista kuopiosta, ja toi sun tämän vuoden kisakalenteri muistuttaa kovasti sitä mitä itse ajattelin vetästä ensi kesänä. Tällä hetkellä oon ilmottautunut Joroisiin puolikkaalle ja Sääksiin perusmatkalle, siihen sitten ympärille tarkoitus vielä 4 - 5 kisaa lisätä. Hieno blogi sulla, kiitos vielä kerran siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä sepustuksesta oli jollekin hyötyä! Noihin varustehankintoihin kyllä kannattaa vähän uhrata aikaa ja vaivaa, ja kysellä paljon muiden mielipiteitä. Toivottavasti löydät mieluiset ja etenkin itselle sopivat varusteet :)

   Kiitti! Ainakin tänä kesänä tällainen kisakalenteri toimi mun kohdalla oikein hyvin, toki mä en mennyt yhtään puolikasta. Mutta sen pidemmän matkan kun ottaa huomioon valmistautumisen ja etenkin vielä palautumisen osalta, niin varmasti saat hyvän kisakesän rakennettua.

   Poista