sunnuntai 4. elokuuta 2013

Iisalmen yötriathlon.

Eilen illalla kisailtiin Iisalmessa sprinttimatkalla. Kisa sopi hyvin viimeiseksi kovaksi treeniksi ennen ensi viikonlopun Kuopion kisaa.

Iisalmi kilpailupaikkana oli minulle uusi ja ylitti kyllä mukavuudellaan odotukset. Kisa käytiin siis illalla (perusmatka starttasi klo 19 ja sprintti 19.30) ja katsojia oli kaupungin kokoon ja ajankohtaan nähden mukavasti. Uimaranta oli ihan kivenheiton päässä torilta ja siellä olikin paljon aurinkoisesta illasta nauttivia ihmisiä kannustamassa. Samoin pyörä- ja juoksureiteillä sai kyllä kannustusta hienosti, kun ihmiset seurasivat pihoiltaa ja parvekkeiltaan kilpailijoiden menoa. Harmillisesti kisailijoita oli aika vähän, enemmänkin olisi mahtunut mukaan. Toivottavasti ensi vuonna osallistujamäärä nousisi tuollakin, nimittäin olosuhteet hienolle ja vähän isommalle kisalle ovat aivan mainiot!

Treenikiekoilla mentiin, joten henkistä hyötyä kiekkojen kivasta äänestä oli turha odottaa.
Mutta sitten itse kisaan. Uinti lähti liikkeelle hyvin, ja sainkin koko matkan uitua omaa hyvää vauhtia. Lavosen Suvi sieltä toki karkasi edelle, mutta se nyt oli tiedossa jo etukäteen. Eroa ekassa vaihdossa oli n.30 sekunttia. Pyöräilyyn lähdettäessä koitin vaan muistutella itselleni että pitää muistaa ajaa reippaasti, mulla kun on vähän tapana jäädä yksin laiskottelemaan. Mitään Voimarinteen pyöräosuus-uusintaa en kaivannut, ja sainkin ajettua tehollisesti ihan hyvin. Ehkä jossain olisi vielä ollut varaa kiristää, mutta nyt en sentään unohtunut vain ajelemaan. Suvi pääsi kyllä tempopyörällä karkaamaan lisää, ja tokassa vaihdossa eroa oli pari minuuttia. Omaan ajoon olin kuitenkin tyytyväinen ja keskarikin oli n.34-pintaan, mikä on minulle yksin ajettuna ihan hyvä.
Juoksuun starttasin melkoista haipakkaa, vaikka ekaa kertaan pitkään aikaan juoksu tuntui aluksi vaikealta. Hetken taas kuvittelin etten etene mihinkään ja jotenkin ajattelin, että en ikinä enää saisi Suvia kiinni vaikka yrittäisin. Kolmen kilsan kohdalla kaukainen näköyhteys kuitenkin tuli, ja tajusin vähän kiristää vauhtia. Vikat puolitoista kilsaa tulikin aika reippaasti, mutta eroa oli maalissa vielä n.30 sekuntia. Olisin tarvinnut matkaa vähän lisää ;). 5km taittui oman ajanoton mukaan aikaan 20.50 ja kilsavauhti oli siis n.4:10.

Kotiintuomisina eiliseltä oli siis hyvä ja onnistunut suoritus sekä kakkossija. Näillä eväillä on nyt hyvä alkaa valmistautua lauantain kisaan, josta toivomuksissa olisi vähintäänkin yhtä onnistunut suoritus paremmin valmistelluilla jaloilla ja sillä kuuluisalla viimeisellä vaihteella höystettynä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti