lauantai 6. heinäkuuta 2013

Voimarinteen perusmatka.

Tänään oli vuorossa kisailua perusmatkan muodossa Sastamalan Voimarinteellä. Jostain syystä mua jännitti enemmän kuin normaalisti jo viikolla, mutta perjantai-iltana tehty lyhyt uinti tuntui onneksi sen verran hyvältä, että olo oli ihan luottavainen lauantaina. Oli myös kivaa, että mukaan oli ilmoittautunut kovaa porukkaa naisten sarjaan, mutta samalla se sai kyllä mielen vähän apeaksi, kun tiesin, että valtaosa heistä ajaa kisan läpi aika-ajopyörillä. Mulla ei paljon vaihtoehtoja ole, enkä todellakaan väitä, että kärkimenijöiden mukana olisin millään pyörällä pysynytkään, mutta ainakin tasoitusta (ja etenkin henkistä sellaista) sillä antaa, kun lähtökohtaisesti välineet on erilaiset.


Uinti meni tänään hyvin, ekaa kertaa tämän kesän kisoissa. Vieläkin uintiajassa on vähän ylimääräistä, mutta se johtunee siitä, että olin vähän jopa ylivarovainen startissa ja kiersin reitin kaukaisinta laitaa pitkin ekalla kierroksella. Sen ansiosta sain kuitenkin uida sitten aika rauhassa, kun lisäkseni vain muutamat muut ottivat varman päälle ja valitsivat rauhallisemman reunan. Uinti tuntui kokoajan hyvältä ja huomattavasti helpommalta kuin aikaisemmin. Uintiaika oli aika tarkkaan 25min, kisatuloksissa aika pitää sisällään juoksun mäen päälle vaihtoalueelle.


Pyörä lähti liikkeelle ihan supernihkeästi, ja ekan 5km ajoin aivan tosi hiljaa (kun jalat oli aivan ontot!). Onneksi jalat siitä aukesivat ja loppumatka meni ihan kivasti, mutta jälkeenpäin ajatellen ajoin kyllä liian varovasti. Mäissä tein hommia, enkä olisi niitä kovempaa päässyt, mutta tasaisella taisin vähän laiskotella.. Jotenkin juoksu kummitteli mielessä ja ajattelin ajavani jalat alta, vaikka en ole ikinä sitä edes onnistunut tekemään!

Juoksu oli tosi hyvää ekat 5km. Lähdin ihan reippaasti liikkeelle ja sellaista vauhtia, jota pitäisi pystyä juoksemaan se 10km. Mutta enpä pystynyt. Vauhti hiipui tokalla kierroksella tosi pahasti, ja vaikka jossain vaiheessa huomasin, että ei edes oikein hengästytä, niin en vain saanut käskytettyä jalkoja kovempaan vauhtiin. Paperilla aika ei onneksi näytä ihan surkealta, vähän päälle 46min. Joten jos sillä puoliksi huonolla juoksulla voi juosta tuollaista vauhtia, niin vähän tasaisemman reippaalla pitäisi pystyä kyllä selvästi parempaan.


Kokonaisuutena fiilikset kisasta on aika kaksijakoiset. Uinti oli hyvä, pyörä ihan ok ja juoksusta puolet hyvää, puolet huonoa. Selkeät syyt on kyllä niihin ei niin hyvin onnistuneisiin juttuihin on, joten tiedänpä mitä ja miksi taas harjoitellaan:

Ihan ensin treeniohjelmaan voisi laittaa uinti-pyörä-treeniä. Joku päivä saattaa siis Vihnuksella vilahdella pieni ja kiukkuinen triathlonisti, joka yrittään totuttaa jalkoja pyöräilyyn uinnin jälkeen.

Pyöräilyssä ei tänään sinänsä mitään vikaa ollut sen alun jälkeen, kun vain taas muistaisi ajaa. Siinä on niin helppo päästää itsensä liian helpolla. Tällä hetkellä ne peesivapaat kisat on aika paljon enemmän mun juttu, kuin nämä peesikieltoiset.
 
Juoksua lisää, pitkää ja hidasta ja reipastakin toivottavasti vähän pidempänä treeninä kuin 5km. Juoksumäärät ovat olleet koko kevään niin minimaaliset tuon kiukuttelevan jalan takia, että vauhtia ei vaan riitä yhtään pidemmälle matkalle. Ja viimeksi kun uhosin tekeväni pienen juoksukuurin kun jalka ei enää vaivaa, niin sain sen sortin mystisen ihottuman pariin varpaaseen, että juoksumäärä on taas ollut useamman viikon luokkaa 10km/viikko. Mutta nyt se ihottumakin paranee, joten ehkä pääsen ennen Kuopion kisaa toteuttamaan juoksukuurin!

Jopa noilla pääsisi loppukesästä taas vähän parempaan lopputulokseen :)

Tulokset löytyy täältä, kunhan sivut taas toimivat: http://www.team226.net/time/2013voimarinnela/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti