tiistai 16. heinäkuuta 2013

Treenejä ja harkkakisaa.

Voimarinteen kisan jälkeen oli suunnitelmissa treenailla suht normaalisti viikko, ja sitten valmistautua Joroisten pikamatkaan. Vaikka Joroinen ei ole mikään tämän kesän päätavoite, niin haluan kuitenkin olla siellä siinä määrin kisakunnossa, että voin tosissani pyrkiä parantamaan viime vuoden neljännestä sijasta paremmille sijoille. Joten tämä viikko menee kisaan valmistautuen.

Viime viikosta muodostui kuitenkin normaalin treeniviikon sijaan tukkoinen treeniviikko. Treenit kyllä maistui ja lenkeillä oli kivaa, mutta jalat veti hapoille turhan helposti. Enkä tajunnut tietenkään heti levätä enempää, kuin olin etukäteen suunnitellut. Lauantai-iltana tein Vihnuksella uinti-pyörä-treeniä ja juoksin vielä lopuksi, eikä jalat olleet kovinkaan terävän tuntuiset edellisen päivän vapaasta huolimatta. Sunnuntain tajusin sitten levätä, ja kappas vaan, extralepo auttoi taas! Eilen harkkikisa samaisessa paikassa menikin jo ihan eri meiningillä.

Voimarinteeltä. Kuva: Timo Kananoja.

Harkkakisan matkat 300m-9km-3,5km sopivat hyvin tähän viikkoon kovemmaksi treeniksi ennen perjantatain sprinttiä. Uinti kulki aika normaalisti, matka on vaan niin äkkiä ohi, ettei oikein ehdi tajuta mitään. Pyöräilyn alussa säädin pyöräkenkiä jalkaan tuskaisen pitkään, eikä reitin alussa oleva ylämäki auttanut asiaa. Tähän asti ne on sujahtaneet jalkaan aika helposti, mutta eilen oli toisenlainen päivä siltä osin. Pyörä kulki kuitenkin ihan kivasti, vaikka loppupätkä tultiin melkoiseen vastatuuleen. Kiltisti ajelin yksin koko matkan, enkä saanut muista apua tuulta halkomaan. Pyörä-juoksu-vaihto oli hidas, sillä lenkkarin pohjallinen oli mennyt ruttuun, enkä ollut tajunnut sitä vaihtopaikkaa laitellessa. Hetken sitä oijottuani sain pohjallisen suoraan ja kengät jalkaan. Juoksun tykitinkin sitten aikalailla niin reippaasti kuin pääsin, ja olen kyllä ihan tyytyväinen 4:13-kilsavauhtiin Sarpatin mäkisellä reitillä. Ennätys harkkakisareitillä tuli, edellinen ennätys viime kesältä parani n.45 sekuntia. Jos vielä tänä kesänä harkkakisoihin pääsen, niin vähän nopeammat vaihdot ja vähempi tuulinen sää, niin voin vielä rikkoa eilisenkin ajan.

Täältä löytyy tulokset: http://www.triathlonteam226.net/tulokset/2336-harjoitus-triathlon-1572013-nokia.html.

Voimarinteeltä. Kuva: Timo Kananoja.

Tänään kävin parin viikon tauon jälkeen muistelemassa uintia ihan altaassa, ja olihan se taas alkuun kummallista. Aloin ekalla pätkällä suunnistaa ja samalla, kun silmät tapitti altaan päätyä tajusin, ettei ehkä tarvitsekaan ;). Hetki piti muistella palasia kasaan ja kahden kilometrin kauhominen tekniikkaan keskittyen meni kyllä älyttömän nopeasti. Vaikka omalla tavallaan avovesiuinti on se juttu ja sitä varten uintia ylipäänsä harjoitellaan, niin jollain mystisellä tavalla kaipaan niitä talven uintitreenejä. Silloin se halliin meno on jotenkin niin rutinoitunutta ja vaikka hyvät ja huonot päivät altaassa näkyi selvemmin kuin muualla, niin aika vähissä oli ne kerrat talvella, kun uinti ei olisi huvittanut ollenkaan. Onneksi reilun viikon päästä Tampereella on taas useampi halli auki ja niihin on siten helpompi mennä, edes kerran viikossa avovesikaudellakin.

Voimarinteeltä. Kuva: Timo Kananoja.

Nyt haluan toivottaa kaikille ihan hirmuisesti tsemppiä lauantain koitosta varten! Nauttikaa, hikoilkaa ja tehkää hienoja suorituksia. Mä koitan kannustaa parhaani mukaan ja samalla jännitän kaikkien tuttujen puolesta aivan hirvittävästi. Joroisilla nähdään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti