lauantai 20. huhtikuuta 2013

Leirielämää.

Päivät täällä Espanjan Calellassa ovat sujuneet mainiosti treenaillen, syöden ja nukkuen. Välissä on toki ehtinyt ottaa vähän aurinkoakin ja kuljeskella muutamissa kaupoissa. Aurinko on paistanut eilistä lukuunottamatta joka päivä. Tänään tosin on ensimmäistä kertaa vähän viileämpää, vain jotain 16 astetta. Hyvin silti tarkenee, jos ei vaan etsi ihan tuulisinta paikkaa :). Treenaamisen lämpötilat ovat olleeet aika ihanteelliset, pyöräillä tarkenee mainiosti lyhyillä hihoilla ja lahkeilla. Olosuhteet muidenkin kuin säiden osalta ovat aika täydelliset, kun 50m mittainen ja 10-raitainen uima-allas on heti hotellin vieressä, mereen on matkaa ehkä pari sataa metriä, rannassa pääsee juoksemaan hyväkuntoista hiekkatietä monta kilometriä suuntaansa ja pyöräreititkin on monipuolisia ja hienoja. Löytyy tasamaata ja mäkeä, vuorimaisemaa ja rantamaisemaa. Kyllä kelpaa!

Leiriä on takana nyt viikon verran, joten vähän tarinaa siitä, mitä kaikkea täällä on tullut tehtyä. Pääpaino on tietenkin ollut pyöräilyssä, ja se onkin lohkaissut ison osan viikkotunneista. Pyöräilyt on tehty aika vaihtelevina lenkkeinä, osa on suuntautunut mäkisempiin maastoihin ja osa on ajettu selkeästi tasaisemmilla reiteillä. Pituudet on vaihdelleet kevyen päivän lyhyestä 45km:n lenkistä eiliseen satasen lenkkiin. Huomiselle olisi suunnitelmissa ajella pisin lenkki, eli jonkin verran yli 100km. Vaihtelua on tuonut myös hyvä treeniporukka, kun välillä pääsee tykittämään itselle kovia vaihteja peeseihin ja välillä taas saa ajaa yksin omassa rauhassa omaa vauhtia. Sopivan vauhtista lenkkiseuraa on onneksi pitkille lenkeille löytynyt, joten niitä ei ole tarvinnut yksin ajella. Kaikenkaikkiaan pyörä tuntuu liikkuvan ihan kivasti pitkän talven jälkeen, ja etenkin ylämäet ovat nousseet mukavan kevyesti. Alamäissä sitten tuuppaan jäämään äijien vauhdeista, liekkö kevyempi paino vai pelokkaat ajatukset syynä ;).

Juokseminen leirillä on ollut vähäistä, suurimpana syynä siihen on edelleen kiukutteleva jalka.
Hieronnalla se onneksi saatiin ennen leiriä siihen kuntoon, että oon saanut tehtyä duathlonia täällä pariin otteeseen ja niiden lisäksi pari lyhyttä aamulenkkiä. Malttaminen juoksun suhteen on kovin
hankalaa, kun pahin kipu ilmestyy aina vasta juoksun jälkeen eikä itse juostessa tunnu koskaan kovin kummalle. Mutta se mikä on varsin positiivista vähistä juoksumääristä huolimatta, niin vauhti ei tunnu juuri kadonneen reilun kuukauden juoksemattomuuden aikana mihinkään! Duathlontreeneissä juoksupätkät ovat olleet 3km, joka juostaan yhdessä treenissä kolme kertaa. Ja molemmilla kerroilla oon saanut nostettua aina vauhtia treenin loppua kohden ilman, että juoksu tuntuisi kovinkaan hankalalta ja väsyneeltä reippaasta vauhdista huolimatta.

Uintia leirillä on tullut myös kasaan ihan mukavasti, joskin vauhdit ovat olleet hyvin maltillisia. Suurin osa treeneistä on pitänyt sisällään pitkät pätkät tekniikkaa, lyhyitä reippaita rypistyksiä ja pidempiä kelailuja rauhallisella vauhdilla. Alussa ihmetystä herätti pitkä allas, johon ei ole tottunut ja samaan syssyyn pyöräilyn jumittama yläkroppa ei siivittänyt ihan parhaaseen vireeseen altaassa. Eilen pidin vapaapäivän uima-altaasta, joka taisi osoittautua varsin hyväksi jutuksi, sillä tänään  jaksoin kelailla hyvissä fiiliksissä reilun neljän kilsan treenin ja ote uintiin oli jo huomattavasti
parempi. Alphakin on päässyt ensin altaaseen ja sen jälkeen myös mereen, kun todettiin että ei se merivesi niin kylmää olekaan. Netti kertoi lämpötilaksi 14 astetta, mutta todellisuus taisi olla vähän muuta, kun minäkin tarkenin ihan hyvin siellä pitkät pätkät uimaan. Fiilis meressä oli aika erilainen taas talven jälkeen, mutta huisin kivaahan se on! Nyt kun vaan pääsisi myös Suomessa järveen muutaman kerran ennen kesän kisoja..

Kuntosali löytyy samasta rakennuksesta uima-altaan kanssa ja siellä olen pariin kertaan käynyt tekemässä lyhyet salitreenit. Kuntosalin alapuolelta löytyy myös pieni kylpylä, jossa on ollut aika kiva palautella jalkoja ja hartioita hierovissa suihkussa päivän päätteeksi. Lisäksi kun ruoka tarjoillaan kolme kertaa päivässä valmiiksi katettuna, niin ei voisi paljon muuta enää kaivata! Pari päivää saadaan vielä treenailla rauhassa ennenkuin on suunta keväistä Suomea kohti. Kuvia tulee sitten kun pääsen kotia ja saan kuvat koneelle asti :).

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa siltä, että sama paikka kutsuu parin viikon päästä :) En malta odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama paikka :) meettekö mihin hotelliin? Siellä on sit ihan täydellistä treenata ja olla muutenkin, voisin lähtee samantien takas!

      Poista